Maaike van de Westeringh

‘Uit De Voeten.’
1x, workshop:
zondag 28 april,
12.00-17.00 uur, zaal open 11.30 uur.
Prijs:
€ 60

inschrijven

‘Uit De Voeten.’
In deze workshop gaan we speciale aandacht geven aan onze voeten. Deze prachtige lichaamsdelen dragen ons al vele jaren en zorgen er de hele dag voor dat we in verbinding zijn met de aarde. Daar waar ons hart heen wil, brengen ze ons naar toe.
Door in te zoomen op onze voeten worden we ons meer bewust van hun sensitiviteit en kunde. We stellen ons voor dat de voeten handen zijn. Dit geeft een enorm scala aan mogelijkheden en brengt ons terug naar de tijd dat we nog een aap waren.
Weet je nog? Door minder vanuit de bovenkant en het hoofd te denken en meer vanuit onze voeten te dansen, ervaren we ons lichaam als driedimensionaler. We verbinden ons met ons centrum als midden van 4 gelijkwaardige ledenmaten. Terug naar de tijd dat we een vis waren. Als we de voeten niet meer alleen gebruiken om op te staan, vinden we andere manieren om ons met de vloer te verbinden of te verplaatsen. Wat kunnen de voeten nog meer? Hoe kunnen we de voeten gebruiken om contact te maken met onze danspartner en hoe we kunnen we een ander leiden met de voeten? 
We duiken in onze voeten, om nog meer uit de voeten te kunnen met onze voeten.
Een paar leuke feitjes over de voeten: 

  • Gemiddeld maken we 8.000 tot 10.000 stappen op een dag. Dat maakt 115.000 mijl in een mensenleven of wel 4 keer een rondje om de aarde.
  • Er zitten ongeveer 8000 zenuwen in de voeten – dat zijn meer zenuwen per vierkante centimeter dan elke andere plek op het lichaam.

Voor Maaike is dans een medium dat de mens volledig in het hier en nu aanwezig laat zijn. Hieruit ontstond haar fascinatie voor (contact)improvisatie en instant composition. Dans is voor haar een manier om verbinding te voelen met jezelf, de ander, de ruimte, de tijd en het leven. 

Bio Maaike van de Westeringh

Maaike van de Westeringh heeft een dansachtergrond en daarnaast jarenlange ervaring in het werken met verschillende doelgroepen binnen het community theater.

Vlak na haar afstuderen ontwikkelde ze een eigen bewegingstheater-voorstelling ‘Huisstofmeid’ op locatie voor het Oerol Festival. Zij was werkzaam als danser voor o.a. Marie Goeminne en Loïc Perela met wie zij o.a. op de Nederlandse Dansdagen en de Parade speelde. 

Ze werkt al jaren als dansbegeleider bij Buitenkunst en is een van de oprichters van Stichting Kudde.

In 2016 richtte zij met Reineke Jonker de Theaterhuiskamer op, een platform voor community theater. Op dit moment speelt de voorstelling “Zucht” voor iedereen vanaf 1 jaar oud. Een speels muzikaal duet dat ze creëerde in samenwerking met accordeonist Jonathan de Neck.

www.kudde.info.